Takdir Etmesini Bilin

681x383-0-256-538x303-patrimoine-familial

Trafikte kırmızı ışıklarta durdunuz ve yanınızda da muhteşem bir arabanın durduğunu farkettiniz.

Aklınızdan ilk geçecek düşünce nedir?

İşte tam da bu soruya vereceğiniz cevap sizin karakterinizi yansıtacaktır!

  • Kim bilir hangi yollardan (negatif bir ima ile) kazanmıştır bunca parayı?
  • Adama helal olsun, çok çalışınca oluyor demek ki!

Sizin aklınızdan ilk hangisi geçti peki ?

İlk durumda, kişi her zaman negatiftir ve kendisininkinden daha pahalı bir arabaya sahip olduğu kişiyi yerme eğilimindedir. Bir anlamda “kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş” sendromu.

Yaşadığım bu şehirde özel yapım ve piyasadaki en pahalı arabalardan birine binen kişiyi tanıyorum ve hak ettiğini düşünüyorum. Yine kentin en pahalı gayrimenkullerine sahip çok zengin bir sanayiciyi tanıyorum… Ben bu insanların hayat hikayelerini yüzyüze  dinleme fırsatı buldum. Ne zorluklarla bu günlere geldiklerini birebir kendileri anlattılar bana ve kesinlikle bu gün sahip oldukları her şeyi hak ettiklerini düşünüyorum.

Bu insanlar bir noktadan kocaman birer çember yaratmış ve çevrelerine de fayda sağlamış insanlar. En önemlisi de pek çok insanın evlerine, ailelerine ekmek götürebilmeleri için istihdam yaratıyorlar…

Size ünlü örnekler de vereyim, bu isimlerin hayatlarını araştırın ve ibretlik hayat hikayelerini öğrenin

Çinli Zhou Qunfei: Dünyanın en zengin kadın girşimcilerinden biridir. O kadar yoksuldur ki, çocuk yaşta bir saat fabrikasında uzun saatler, çok zor şartlar altında köle gibi çalıştırılıyor. Yıllarca para biriktiriyor (bu arada sadece 3000$ biriktirebiliyor) ve kaderini değiştirmeye karar veriyor. O gün çalıştığı fabrikaya bitişik minik bir atölyeyi kiralıyor ve kendi lens atölyesini kuruyor. Şimdi ise dünya devi olan müşterileri Apple ve Samsung’a lens üretiyor.

Bu konuda takdir edilmesi gereken sıfırdan başlayıp zengin olan pek çok insan var. Amerikan Talk Show yıldızı Oprah Winfrey, Steve Jobs, Elizabeth Holmes, Hacı Ömer Sabancı, Vehbi Koç… Hepsi tanıdık isimler öyle değil mi? Okuyun lütfen hayatlarını araştırın.

Evet hırsızı da var, çalıp çırpıp zengin olanı da var. Kesinlikle onları aynı kefeye koymuyorum tabii ki. Kolay yoldan para kazanıp bir anda zengin olanları da var elbette, zaten belli hangi yollardan para kazandıkları yorum yapmayacağım.

Karşınızdakileri, sahip oldukları için eleştirmeden önce, o insanları tanıyın, bu günlere nasıl gelmiş olabileceklerini düşünün, ne tür zorlu yollardan geçmiş olabileceklerine bakın… en önemlisi de ön yargılarınızdan kurtulun.

Tanıyın ondan sonra yorum yapın!

Aysun Can

KİŞİSEL GÖRÜŞÜM · MAKALELERİM · MOTİVASYON