Yeni Başlangıçlar

yeni ev
Hepimiz insanız ve doğamızda sürekli değişmek ve gelişmek var.

Bir önceki yazımda sizlere olumlu düşünmenin gücünden, pozitif bakış açısı ve tutumlar geliştirmenin hayatımızı nasıl etkileyeceğinden bahsetmiştim.

Değişime açık olmak ve değişimi istemek çok önemli. Hepimiz korkarız değişimden, zor gelir, acı verir bazen ve süregelen alışkanlıkları değiştirmektense, direnmeyi tercih ederiz. Eski tas eski hamam devam ederiz hayatımıza kaldığımız yerden mutsuz bir şekilde.

Geçtiğimiz hafta yeni evli cok cici bir çift, eşinin sağlık sorunları yüzünden yaşadıkları zor günler nedeniyle evlerini ve yaşadıkları mahalleyi değiştirmek istediklerini söyleyerek bana geldiler. Onlara gösterdiğim evi heyecanla tutmak istediklerini söylediler. “Evet tutuyoruz bu evi”derken o kadar mutluydular ki kapıdan çıkarlarken .

Günlerce düşündüm bunun üzerine! Sağlık sorunları genellikle insanların ev değiştirmek istemelerini gerektirecek bir neden değildir. Oturdukları evin suyu da çıkmamıştı söylediklerine göre! Bu kadar kısa süredir evli bir çift neden bu kadar çabuk ev değiştirmek istesindi ki?

Tabii ki değişmek ve hayata yeni umutlarla yeniden başlamak için. Yaşadıkları tüm olumsuzlukları, sağlık sorunlarını geride birakarak pozitif enerjiyle yeni umutlara yelken açmak içindi elbette…

Kontratı imzlayıp anahtarlarını teslim alıp ofisimden çıkarlarken gözlerinin içi gülüyordu kızın. Evin boyası, dekorasyonu ve tüm bunları heyecanla anlatışı yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen tekrar hayata tutunma çabası…

Eski evlerini boşaltacaklar, eşyaları kolileyecekler, nakliye firması bulacaklar, yeni evi boyatacaklar, ustalarla uğraşacaklar, elektirik, su, doğalgaz açılışlarını yapılacak, daha eşyalarını yerleştirecekler yeni evlerine… ne kadar zorlu bir süreç öyle değil mi?

Bunca şeyi düşününce insan taşınmaktan vazgeçer belki! Zaten hali hazırda kurulu bir düzenleri ve suyu çıkmamış bir evleri de mevcutken!

Deiğişim zordur, yorucudur ve acı verir çoğu zaman. Bu yaşıma kadar kaç ülke değiştirdim, çok yoruldum ama her değişime değdi emin olun!

Sakın yanlış anlamayın, her birinize ev değiştirin, ülke değiştirin demiyorum.

Sizi üzen, yoran ya da memnun olmadığınız ne varsa hayatınızdan çıkartın, alışkanlıklarınızı yenileriyle değiştirin diyorum sadece.

İşinizi sevmiyorsanız işinizi değiştirin diyorum, kilonuzdan memnun değilseniz spor yapın diyorum, sürekli canınız sıkılıyorsa yeni bir hobi edinin diyorum…

Sözün özü daha iyi olacağına inanıyorsanız yepyeni başlangıçlar yapın diyorum …

Korkmayın, biraz yorulacaksınız ama buna değiyor sonunda inanın bana!

Sevgimle,

Aysun Can

KİŞİSEL GÖRÜŞÜM · MAKALELERİM