KEO & KEMDER

hukukk

Dün sosyal medya da haber diye yayınlanan ve KEO Başkanının hesap vermesinin istendiği saçma sapan bir haber yayınlandı.

Haber de değil aslında yazılan, tamamen trollük!

Yanlış anlaşılmasın taraf tutmuyorum ama toplum olarak haksızlıkların karşısında sesimizi çıkartmadığımız zaman da meydanı boş bulan bir şeyler koşturuyor! (Yazar burada atları çok sevdiği için onlara saygısızlık olmasın diye anmıyor.)

Şunu da hemen anti parantez belirteyim, hem dernek hem de oda başkanlığı gönüllülük esasına dayalı bir görevdir ve bu görevi yürüten kişiler demokratik ve kanuni birer hak olarak kişisel ticaretlerini de devam ettirme hakkına sahiptirler.

Habere göre KEO Başkanı, ekürileriyle birlikte birlikte Dubai’ye gidip, şahsı adına büyük işler bitiriyormuş. Bitirebilir, kime ne! Bu adamın şahsi ticareti, ister dar çevresiyle büyük işler bitirir, işter geniş çevresiyle küçük işler bitirir. Emlakçılar odası başkanlığı yapıpta pazarda portakal mı satsın yani!!! Komik olmayın!

Resmi Gazetede yayınlanan 6102 sayılı TÜRK TİCARET KANUNU’na göre, bir kişinin ticaretine mani olmak, iftira atmak ve ticari itibarını zedeleyici spekülasyonlarda bulunmak da Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre suçtur ve cezası vardır!   (Tamamnı okuyamam diyenlere de ilgili ÖZET’i BURDA)

KEO Başkanı kişisel ticaretinin hesabını ancak devlete verir, size değil, haddinizi bilin! Ha ama hem oda hem de dernek aidatlarının nereye harcandığının hesabını sorabilirim, bu da benim en yasal hakkım !

Kaldı ki bu adamlar, oda yeni kurulduğu ve henüz aidatlar toplanmaya başlanmadiği için ceplerinden bir sürü masraf yapmış insanlardır.

Hem üzüm yiyeceksin hem bağcıyı döveceksin ! Bak bak bakkk !!!

Hem Kem-Der Başkanı, hem de Oda Başkanı bu güne kadar işlerini güçlerini bırakıp, ailelerinden ve çoğu zaman geçim kaynakları olan ticaretlerinden feragat edip bizler için zaman yaratmış ve bu mesleğin geleceği için canla başla çalışmış insanlardır.

Lütfen sinekten yağ çıkartmaya çalışmayın! Belli ki yazacak bir şey bulamamış ve -mış, -muş’lu cümlelere sığınmışsınız ve suyu bulandırmaya çalışıyorsunuz.

Adama sorarlar bu haberi yazarken “high” mıydın diye ?

Böyle saçma sapan şeylerle insanların zamanını çalmayın! Toplum ve bu meslek camiası için faydalı olmaya çalışan bu iki insana sahip çıkmanız gerekirken yıpratmayın lütfen!

Lütfen hem odayı hem de derneği ziyarete gidin. Ben ikisine de ne zaman gitsem kapıları açıktı ve her ikisinde de güleryüzle karşılandım.

Dediğim gibi kim bilir belki bir gün ben de hem oda hem dernek başkanlığı için adaylığımı koyarım! Seçmek ve seçilmek benim en demokratik hakkım, öyle değil mi!

Ufacık tefecik olduğuma ve sesimin çıkmadığına bakmayın, ben göründüğümden çok daha fazlasıyım, bu buz dağının bir de suyun altında kalan kısmı var !

Bu arada rahat olun lütfen yakın zamanda da aday olmak gibi bir niyetim yok!

Adımı kullanıp üzerimden de kimse prim yapmaya kalkmasın, ben hakkımı hukukumu da çok iyi biliyorum, hiç üşenmem !

Herkese keyifli Pazarlar !

Aysun CAN

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ · HİZMET SEKTÖRÜ · KİŞİSEL GÖRÜŞÜM · MAKALELERİM · SOSYAL MEDYA · SOSYAL SORUMLULUK