KTO Başkanı SİBEL MORALI

SİBEL MORALI

Körfez Ticaret Odası başkanlığına seçildiği günden beri hayranlıkla takip ettiğim ve yüzyüze de tanışmak istediğim bir isimdi Sibel Moralı.

Türkiye’nin en büyük ticari kuruluşlarından Tüpraş, Dubai Port ve pek çok ticaret devinin faaliyet gösterdiği Körfez ilçesinde Ticaret Odası başkanlığı yapmak kolay olmasa gerek. Üstelik Körfez Ticaret odası tarihinde ilk ve tek kadın başkan olmak daha da zor olsa gerek… İşte bu yüzden ilgimi çekti Sibel Moralı.

Seçildiği günden beri takip ettim. Hiç bir önyargıya kapılmadan, üstelik kendisiyle kadın girişimciler ve hemscinslerim adına gurur duyarak takip ettim.

Sibel Moralı, vizyon sahibi başarılı bir iş kadını, yenilikçi ve estetik algısı yüksek bir lider. Körfez Ticaret Odasına üye olmamama rağmen, ona ulaşmalı, onunla tanışmalıydım, iki dakika da olsa oturup sohbet etmeliydim, anlamalıydım onu.

Çok yoğun olduğunu biliyordum ve nasıl tepki vereceğinden emin olamadığım için çok fazla cesaret edememiştim tabii ki. KTO’nun düzenlediği Dr Duygu Erten’in konuşma yapacağı “Yeşil Binalar” adli seminere acaba ben de katılabilir miyim sorusunun cevabını ararken bir cesaret mesaj attım kendisine. Anında cevap geldi, memnuniyetle katılabileceğimi söyledi. O kadar mutlu oldum ki; Sibel Moralı, egoları ve koltuk sevdası olmayan, başarı odaklı bir başkandı gerçekten.

Çok sevdiğim ve yakın zamanda da iş yapmayı umduğum ve tam da bu konularla ilgilenen İzmit’in sayılı müteaahitlerinden birini de ben davet ettim. Kendisi yeşil binalar konusunda hassas, araştırmacı ve projelerine de uygulamaya istekli. Ben de dünyayı ucundan da olsa bir şekilde yeşillendirmeye hevesli biri olarak koşa koşa gittim tabii…

Gittiğimde, asansörde Fatih bey ve yukarı çıktığımda da  Sibel Hanım’ın özel kalemi Ayça Hanım karşıladı beni. O kadar sıcak ve içtendi ki herkes. Çok güzel ağırlandım. Sibel hanım geldiğinde odası kalabalık olmasına rağmen, konuşmasını yapacak olan akademisyen sayın Dr. Duygu Erten ve daha pek çok iş adamıyla birlikte beni makamında ağırladı. Girsem mi ki, ugun olur mu ki, münasip kaçar mı ki diye tedirginlik yaratan milyon tane duyguyu ve düşünceyi aynı anda yaşarken, Sibel hanım kolumdan tutup makam odasına aldı beni.

Kendi kendime; ” Aysun sakin ol, gülümse ve bu kadar iş adamının arasında çok fazla konuşma sakın, acemiliğin belli olmasın… sakinnn ol !” diye telkinde bulunurken ve oturduğum koltukta etrafımdaki insanların kalabalığı arasında sessiz sessiz kaybolmuşken, bir yandan da Sibel hanımı göz ucuyla izleme fırsatım oldu. Çok asil ve bir o kadar da zarif bir bayan olmasıyla birlikte alçak gönüllülüğüyle de oturduğu koltuğa gerçekten yakışan bir liderdi Sibel Moralı.

Onca kalabalığa rağmen ve dediğim gibi  işerisi ilgi bekleyen bir dünya başarılı iş adamıyla dolu olmasına rağmen, seminer öncesi baş başa konuşabileceğimiz ve sohbet edebileceğimiz zamanı, beni ayrı bir odaya alarak yarattı saolsun kendisi. Sibel hanım bu ilgisiyle beni gerçekten onure etti. Burdan kendisine çok teşekkür ediyorum…

Tüm iyi dileklerim Sibel Moralı için. Asaleti, zerafeti, vizyonu ve yenilikçi bakış açısıyla çok güzel işlere imza atacağına eminim. Kendisini tüm kalbimle destekliyorum ve elimden gelen bir şey olursa da kendisine her zaman yardıma hazır olduğumu bilmesini istiyorum…

En içten sevgi ve selamlarımla,

Aysun CAN

 

GİRİŞİMCİLİK · İŞ HAYATINDA KADIN · KİŞİSEL GÖRÜŞÜM · LİDERLİK · MAKALELERİM · SEVGİLİ GÜNLÜK