Gayrimenkulleriniz AkçaSaray’lara Dönüşmüyor !

akçaray

Kocaeli sanayi şehri olması dolayısıyla hızla gelişen ve bu gelişmeyle birlikte sorunlarının boyutunun da aynı oranda büyüdüğü bir şehirdir. Kocaeli, her geçen gün aldığı göçlerle daha kozmopolit bir yapıya bürünmektedir. Bu gelişmenin ve büyümenin beraberinde getirdiği nüfus artışının ulaşım sorunununu içinden çıkılmaz bir kaosa çevirdiği göz ardı edilemez bir gerçektir.

Bilindiği üzere İzmit eski bir şehirdir. Her ne kadar kenstel dönüşüm projeleri başlamış olsa da, hala görünen yüzünü tam anlamıyla yenilemeyi başaramamış, eski yapıların çoğunlukta olduğu, dar cadde ve sokaklara sahip yapısı itibariyle sürekli olarak trafik karmaşanın yaşandığı kaotik bir kent halini almıştır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimizde yapımı hızla devam etmekte olan Akçaray hattı calışmaları nedeniyle belli bölgelerde kısa süreliğine ufak çaplı trafik sorunları yaşansa da sonucundan herkesin memnun kalacağına hiç şüphe yok. Özellikle de tramvay güzergahında –kamulaştırılmadan- kalan halihazırdaki gayrimenkul sahiplerinin.

Otogar ile Sekapark arasında kalan (Otogar-Yahya Kaptan, Kaymakamlık-N. Kemal Lisesi-Doğu Kışla, Valilik, Fuar, Yeni Cuma-Fevziye Camii-Gar-Sekapark güzergahı) bölgedeki gayrimenkul fiyatları ki tramvay hattı henüz tamamlanmamış olmasına rağmen ciddi oranlarda artış eğilimindedir.

Dediğim gibi raylı sistem projesi henüz tamamlanmamış olsa dahi gayrimenkullere biçilen bedeller afaki boyutlara ulaşmıştır. İstenen kiralama ve satış bedelleri artış oranı %100’ün çok üstüne çıkmıştır. Özellikle ticari gayrimenkuller de bu oran hem kiralık hem de satılık anlamda dudak uçuklatacak boyutlardadır.

Bu proje gayrimenkullerinizin değer kazanmasına neden olmamalı demiyorum, sadece makul olun diyorum. Gayrimenkul fiyatlarını bu kadar abartmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Gelir seviyesi belli olan toplumumuzda, hayatı kolaylaştırması planlanan bir projenin nimetlerinden faydalanayım derken, gayrimenkul sahiplerinin afaki fiyat arttırımları kabul edilebilir bir durum değildir.

Evet kentimize Akçaray yapılıyor ama gayrimenkulleriniz AkçaSaray’lara dönüşmüyor. Üstelik hiç bir estetiği olmayan, hala bildiğimiz o 4 duvar betonlara sahipsiniz, unutmayın!

Akçaray’ın kentimize ve halkımıza hayırlı olması temennisiyle.

Aysun CAN

BASINDA BEN · GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ · HİZMET SEKTÖRÜ · KİŞİSEL GÖRÜŞÜM · KOCAELİ İZMİT